Magická zrcadla

Magická zrcadla
Dnes jsem odpovídala na dotaz, jak energeticky vyčistit zrcadlo, tak jsem se rozhodla vám o tom také napsat poněkud obšírněji…
Zrcadla jsou jedním z nejmystičtějších předmětů, které člověka od nepaměti obklopují.
Prvním zrcadlem – nezrcadlem byla určitě vodní hladina. Ale od starověku se zrcadla začala vyrábět, nejprve na bázi leštěných kovových desek nebo kamenů (obsidián). Později proslula benátská zrcadla, jejichž kouzlo tkví v tom, že do směsi na potažení plochy zrcadla se přidávalo zlato.
Už tehdy začala být zrcadlům přisuzována magická moc. Neobvyklé vlastnosti zrcadel stále používají mágové, čarodějnice a psychotronici při magických rituálech.
I ve Feng – Šuej mají zrcadla a jejich umístění v prostoru blahodárný vliv na majitele (jen se musí správně umístit).
Zrcadlo je určitě mystický předmět pro domácnost. Tolik pověr a znamení není spojeno s žádným jiným předmětem v domácnosti. Zrcadla mohou být škodlivá i prospěšná. S jejich pomocí můžeme odrážet negativní energii, uhranutí nebo černou magii. Nebo se můžeme podívat do jiných světů, do budoucnosti i poznat tajemství minulosti, ale také přivolat duchy mrtvých, zástupce zlých duchů a další entity.
Zrcadlová magie nemusí být bezpečná a vyžaduje hodně pevné nervy. To však už naše předky, hlavně ženy, nezastavilo, věštilo se se zrcadlem pro to uvidět budoucího partnera nebo se zkoušelo prodloužit si mládí a krásu pomocí zrcadlového světa. S pomocí zrcadel můžeme skutečně vidět vše, co je člověku skryto, pokud to umíme. Ale jak jsem psala výše, je žádoucí mít dostatečně silnou psychiku, protože obrazy budoucnosti mohou být šokující.
O jednom takovém nezdařeném pokusu se zrcadlem pro přivolání mrtvého jsem napsala povídku Rozbité zrcadlo a ten příběh se opravdu stal..
V Číně stále věří, že zrcadlo vyhání z domu jakékoli zlo – zlí duchové vidí jejich nestranný odraz, vyděsí se a utečou.
V zrcadle podle pověry zůstává část duše lidí, kteří se do něj podívali. Kvůli tomu mohou být stará zrcadla tak nebezpečná – dívalo se do nich hodně lidí a ne všichni museli být andílkové. Proto se dříve věřilo, že se vážně nemocní nesmí dívat do zrcadla a do zrcadla, kam se díval vrah, už vůbec ne, obojí může způsobit zdravotní problémy nebo smrt.
V roce 1743 bylo vyrobeno slavným pařížským mistrem Louisem Arpo, magické zrcadlo, které je zahaleno mystickými příběhy.
Existují příběhy o zrcadlech, která zabíjejí, způsobují nemoci nebo smrt.
Proto se v nemocnicích nepříliš často používají zrcadla a už vůbec ne na velké plochy, pravděpodobně by zážitky z těchto míst nebyly zrovna fajn.
Jak poznáme, že jsme si donesli ne zrovna báječné energie se starým zrcadlem?
– vznikají najednou častěji poruchy přístrojů nebo se poškozují věci
– zrcadlo vám nedělá radost nebo vám dokonce vadí se do něj dívat
– návštěvy začnou závidět nebo přehnaně falešně chválit vás i váš byt, atd.
– začnete se doma víc hádat , bude nepříjemno
– budete mít špatný pocit, když v noci půjdete kolem zrcadla
– doma začnou ubývat peníze nebo budete častěji nemocní
– můžete mít pocit další osoby(osob) doma nebo že se na vás někdo dívá
U nových zrcadel je třeba je často čistit, obzvlášť pokud se při podívání do zrcadla „necítíte“, nedělá vám to vůbec dobře, cítíte, jako kdybyste to nebyli vy, měli jste na obličeji „masku“
U nových zrcadel postačí, pokud vezmete běžné čistící prostředky a zrcadlo vyčistíte.
U starých zrcadel( která už někdo vlastnil, někde visela)je několik možností vyčištění:
– Zrcadlo položíte venku na slunce tak, aby slunce odráželo a necháte tak celý den být, ale pozor, jen do západu slunce, nikdy ne déle. Kdy u vás zapadá slunce dnes běžně najdete ve všech aplikacích s počasím.
– Zrcadlo dáte do nějaké velké tašky a půjdete s ním do kostela, nejlépe na mši. Ale nemusí být přímo mše, stačí, když tam s ním cca 30 min setrváte
– Pokud nemá zrcadlo dřevěný nebo papírový či látkový rám, který by se poškodil, můžete ho dát do tekoucí studené vody. Pokud má rám, umyjte plochu zrcadla silným solným roztokem, nechte zaschnout a potom vyleštěte.
Možností je samozřejmě víc, ale uvádím ty nejjednodušší. Toto byste měli dělat i cca jednou za půl roku s běžnými zrcadly, obzvlášť, pokud k vám na návštěvu chodí hodně lidí. Po nepříjemné návštěvě vždy, alespoň zrcadla čímkoliv umýt.
Myslím, že si po tomto článku rozmyslíte koupit nebo vzít si domů staré zrcadlo…
©Táňa Labovská