Archiv pro rubriku: Aktuality, novinky

Novinky

Zimní slunovrat

Zimní slunovrat

V pátek 22.12.2023, přesně v 4:27 hodin nastává zimní slunovrat, Slunce vstoupí do znamení Kozoroha a nastane zimní slunovrat, což znamená že po nejkratším dni v roce přijde nejdelší noc. Slunce je nejníže nad obzorem, takže jeho paprsky dopadají do české kotliny nejvíce šikmo. Na své pouti po obloze Slunce dosáhlo obratníku Kozoroha a vrací se zpět k rovníku. Nastává také astronomická zima. Od této chvíle se ale začnou dny pozvolna prodlužovat, a to až do letního slunovratu 21. června.

Tento astronomický jev sledovali naši předkové odpradávna. Podle starých legend právě v tento den, kdy je síla životodárného Slunce nejslabší, dosahují spojené síly temna vrcholu svého působení na Zemi a hranice mezi naším světem a silami podsvětí mizí. Podle pradávné tradice došlo v tomto období ke zrození boha Slunce, čehož obratně využili křesťané. Oslavy zimního slunovratu byly tak u Slovanů nahrazeny křesťanskými Vánocemi, kdy oslavy zrození slunečního božstva byly nahrazeny svátkem narození Ježíše Krista.

Zimní slunovrat však slavily kultury na celém světě. Ve starověké Evropě byl známý jako Yule, ze severského “jul”, což znamená kolo. Křesťanská tradice zdobení stromu má své kořeny právě v těchto pohanských oslavách. Rodiny si do domů nosily živý strom, aby uchránily duchy dřeva před chladem drsných zimních měsíců. Drobné pochoutky se věšely na strom jako dary potravin pro duchy a na samý vrch se dávala pěticípá hvězda – pentagram, magický symbol pěti živlů. Již od pradávných dob je zvykem zdobit si příbytek jmelím – obzvláště jmelí z posvátného dubu mělo lidem zaručit štěstí po celý rok.

Hranice mezi světy je otevřena

Za zimního slunovratu, kdy je hranice mezi naším světem a světem zemřelých otevřena, se duše mrtvých svobodně pohybují po světě. U Slovanů bylo proto při večeři zvykem prostírat i zemřelým členům rodiny, jež bývají před večeří pozváni a na jejichž počest pak bývá připíjeno. Předkové se za zimního slunovratu mohou objevit i v podobě neznámých příchozích, proto každý i neznámý příchozí musí být řádně pohoštěn. V období zimního slunovratu se na náš svět však nedostávají pouze duše zesnulých příbuzných, kteří jsou nám obvykle příznivě nakloněni, ale také různí podsvětní duchové, kteří mohou být lidem nebezpeční. Nejspolehlivější ochranou byla blízkost posvátného ohně, hojně byl rovněž využíván ochranný účinek česneku.

Zimní slunovrat označuje klíčovou část přirozeného ročního cyklu. V hmotném smyslu se Slunce vydává na novou pouť směrem k delším a delším dnům a novému období růstu a obnovy. V duchovním smyslu nás upomíná na to, že stará cesta musí vždy zemřít, aby mohla začít nová. A kde si lze tento astronomický jev nejlépe užít? Zkuste si udělat procházku třeba za největším českým menhirem Kamenným pastýřem nedaleko Slaného, na vrchol hory Říp, k jihočeskému Stonehenge v Holašovicích nebo k Lechově kameni u Kouřimi. Dalším tajemným místem, kde se v minulosti mohly odehrávat dávné rituály jsou velké balvany u Žihle, magicky působí také jeden z největších menhirů u nás – Zakletý mnich u obce Drahomyšle. Památný Králův stůl u Uherského Hradiště je opředen mnohými pověstmi, zvláště navazujícími na velkomoravskou minulost středního Pomoraví. Les plný vztyčených kamenů, studánek a kamenných řad najdete u Javorové skály nedaleko Prčice. Pozorní turisté zde objeví i záhadný kámen se šklebícím se obličejem! Kde jinde přivítat slunovrat než na Slunovratových kamenech. Najdete je v hlubokém lese u Strážného na Šumavě. Jedná se o vizíry ke sledování data letního slunovratu dle východu slunce. Možná, že na těchto místech pocítíte tajemnou energii dávných časů, kterou znali již naši dávní předkové.

Objednávání služeb – karty, SRT, konzultace

Milí přátelé, příznivci, klienti,
hodně z vás si zvyklo poslední dobou, když vás něco trápí, zavolat a chtít “hned” výklad. Když mám čas a známe se, tak vám samozřejmě vyhovím, ale v drtivé většině pracuji v tu chvíli s klientem a musím vás odmítnout.
I když jste v tísni a potřebujete odpověď co nejdříve, není přece problém si domluvit termín třeba o několik hodin déle, kdy se vám budu moci věnovat, než to zkoušet “na blind” (naslepo) několik dní po sobě. Pak jste zklamaní i vy, i já, že vám nemohu vyhovět.
Proto prosím, objednejte se…
Moc děkuji
vaše Táňa
Objednávky, konzultace (karty, léčení a odblokování SRT)
služby osobně, mailem i telefonicky
objednávky denně 8-20hod tel. 607 99 22 99 i Whatsapp
Messenger fcb profil Táňa Labovská
Mail LabovskaTatana@seznam.cz
fcb Táňa Labovská

Magická zrcadla

Magická zrcadla
Dnes jsem odpovídala na dotaz, jak energeticky vyčistit zrcadlo, tak jsem se rozhodla vám o tom také napsat poněkud obšírněji…
Zrcadla jsou jedním z nejmystičtějších předmětů, které člověka od nepaměti obklopují.
Prvním zrcadlem – nezrcadlem byla určitě vodní hladina. Ale od starověku se zrcadla začala vyrábět, nejprve na bázi leštěných kovových desek nebo kamenů (obsidián). Později proslula benátská zrcadla, jejichž kouzlo tkví v tom, že do směsi na potažení plochy zrcadla se přidávalo zlato.
Už tehdy začala být zrcadlům přisuzována magická moc. Neobvyklé vlastnosti zrcadel stále používají mágové, čarodějnice a psychotronici při magických rituálech.
I ve Feng – Šuej mají zrcadla a jejich umístění v prostoru blahodárný vliv na majitele (jen se musí správně umístit).
Zrcadlo je určitě mystický předmět pro domácnost. Tolik pověr a znamení není spojeno s žádným jiným předmětem v domácnosti. Zrcadla mohou být škodlivá i prospěšná. S jejich pomocí můžeme odrážet negativní energii, uhranutí nebo černou magii. Nebo se můžeme podívat do jiných světů, do budoucnosti i poznat tajemství minulosti, ale také přivolat duchy mrtvých, zástupce zlých duchů a další entity.
Zrcadlová magie nemusí být bezpečná a vyžaduje hodně pevné nervy. To však už naše předky, hlavně ženy, nezastavilo, věštilo se se zrcadlem pro to uvidět budoucího partnera nebo se zkoušelo prodloužit si mládí a krásu pomocí zrcadlového světa. S pomocí zrcadel můžeme skutečně vidět vše, co je člověku skryto, pokud to umíme. Ale jak jsem psala výše, je žádoucí mít dostatečně silnou psychiku, protože obrazy budoucnosti mohou být šokující.
O jednom takovém nezdařeném pokusu se zrcadlem pro přivolání mrtvého jsem napsala povídku Rozbité zrcadlo a ten příběh se opravdu stal..
V Číně stále věří, že zrcadlo vyhání z domu jakékoli zlo – zlí duchové vidí jejich nestranný odraz, vyděsí se a utečou.
V zrcadle podle pověry zůstává část duše lidí, kteří se do něj podívali. Kvůli tomu mohou být stará zrcadla tak nebezpečná – dívalo se do nich hodně lidí a ne všichni museli být andílkové. Proto se dříve věřilo, že se vážně nemocní nesmí dívat do zrcadla a do zrcadla, kam se díval vrah, už vůbec ne, obojí může způsobit zdravotní problémy nebo smrt.
V roce 1743 bylo vyrobeno slavným pařížským mistrem Louisem Arpo, magické zrcadlo, které je zahaleno mystickými příběhy.
Existují příběhy o zrcadlech, která zabíjejí, způsobují nemoci nebo smrt.
Proto se v nemocnicích nepříliš často používají zrcadla a už vůbec ne na velké plochy, pravděpodobně by zážitky z těchto míst nebyly zrovna fajn.
Jak poznáme, že jsme si donesli ne zrovna báječné energie se starým zrcadlem?
– vznikají najednou častěji poruchy přístrojů nebo se poškozují věci
– zrcadlo vám nedělá radost nebo vám dokonce vadí se do něj dívat
– návštěvy začnou závidět nebo přehnaně falešně chválit vás i váš byt, atd.
– začnete se doma víc hádat , bude nepříjemno
– budete mít špatný pocit, když v noci půjdete kolem zrcadla
– doma začnou ubývat peníze nebo budete častěji nemocní
– můžete mít pocit další osoby(osob) doma nebo že se na vás někdo dívá
U nových zrcadel je třeba je často čistit, obzvlášť pokud se při podívání do zrcadla „necítíte“, nedělá vám to vůbec dobře, cítíte, jako kdybyste to nebyli vy, měli jste na obličeji „masku“
U nových zrcadel postačí, pokud vezmete běžné čistící prostředky a zrcadlo vyčistíte.
U starých zrcadel( která už někdo vlastnil, někde visela)je několik možností vyčištění:
– Zrcadlo položíte venku na slunce tak, aby slunce odráželo a necháte tak celý den být, ale pozor, jen do západu slunce, nikdy ne déle. Kdy u vás zapadá slunce dnes běžně najdete ve všech aplikacích s počasím.
– Zrcadlo dáte do nějaké velké tašky a půjdete s ním do kostela, nejlépe na mši. Ale nemusí být přímo mše, stačí, když tam s ním cca 30 min setrváte
– Pokud nemá zrcadlo dřevěný nebo papírový či látkový rám, který by se poškodil, můžete ho dát do tekoucí studené vody. Pokud má rám, umyjte plochu zrcadla silným solným roztokem, nechte zaschnout a potom vyleštěte.
Možností je samozřejmě víc, ale uvádím ty nejjednodušší. Toto byste měli dělat i cca jednou za půl roku s běžnými zrcadly, obzvlášť, pokud k vám na návštěvu chodí hodně lidí. Po nepříjemné návštěvě vždy, alespoň zrcadla čímkoliv umýt.
Myslím, že si po tomto článku rozmyslíte koupit nebo vzít si domů staré zrcadlo…
©Táňa Labovská

Jak si vybrat správné tarotové karty

Jak si vybrat správné karty, tarotové karty
Dnes mne jedna klientka inspirovala k napsání příspěvku…
Drtivá většina z nás, hlavně ženy, určitě zkoušela vykládat karty, ať už jen tak ze zvědavosti nebo při nějakých okolnostech, kdy bychom chtěli vědět, jak dál…Ale jaké karty si vybrat? Ze kterých karet je to nejjednodušší, které karty dávají jasné a správné odpovědi?
Většinu lidí lákají tarotové karty. Pozor, existují také Taroky, ale to je něco úplně jiného.
Ať už jste nováčci nebo s kartami máte zkušenosti, výběr tarotu může být pro někoho neuvěřitelně těžká věc. Na výběr jsou stovky různých tarotových balíčků, všechny s vlastní symbolikou, se svými energiemi, příběhy, vlastní mytologií a některé balíčky jsou přímo umělecká díla… Kde tedy začít? Jak prozkoumáte tolik různých karet, abyste našli svůj dokonalý balíček karet?
– s kartami musíte mít osobní spřízněnost, dobrý pocit
Absolutní “numero uno” pro výběr tarotového balíčku jsou osobní a intuitivní příjemné pocity, které cítíte. Vaše nejlepší kamarádka nebo odborník vám může doporučit balíček, který se mu líbí, ale pokud se pokaždé, když používáte tarot s těmito kartami cítíte nepříjemně, pak to není ten pravý balíček pro vás. Většina učitelů tarotu používá tarot Rider Waite, ale vy jste se třeba zahleděli do karet Fairy Tarot, pak si je vezměte.
Pokud máte poblíž obchod s ezoterikou, zastavte se a podívejte se na všechny balíčky které mají (dnes jsou k dostání třeba i ve větších prodejnách knih jako je Kanzelsberger nebo v papírnictvích). Dobré je se dívat, energie kterého balíčku vás přitahuje. Existuje osobní spojení mezi vámi a tarotovými kartami? A pokud si chcete koupit tarotové karty online, podívejte se na obrázky karet, abyste zjistili, zda jsou vám příjemné.
– prozkoumejte obrázky každé karty
Tady je problém, že karty v obchodech jsou zabalené – zatavené v igelitovém obalu. Většina zkušených kartářek by karty, které už někdo “prolistoval”, nechtěla. Každý máme jinou energii, která se přenáší do karet. Proto buď je lepší, když vám jedny karty rozbalí, které potom zůstanou pro všechny další k náhledu, nebo si prohlédněte všechny obrázky jednotlivých balení na internetu. Najděte co nejvíce obrázků. Jaká je vaše první reakce na obrázky? Máte rádi barvy a obrázky? Některé karty jsou velmi atraktivní. Také se můžete podívat na karty a začnete chápat význam každé z nich. Podívejte se na karty Velké a Malé Arkány. I já jsem se spálila, když jsem si neprohlédla u některých tarotů karty malé Arkány, které nebyly s obrázky, ale jen symboly, což těm, kdo ještě význam karet úplně neznají, moc nepomůže.
– vyberte si karty podle úrovně svých zkušeností
Pokud s tarotem začínáte, můžete se začít učit s nejoblíbenějším tarotovým balíčkem, balíčkem Rider Waite. Je to snadno pochopitelné, obrázky jsou přímočaré a praktické a pro tento balíček je k dispozici velké množství informací. Pokud jste zkušenější nebo hledáte nový balíček, můžete si vybrat karty abstraktnější, mýtické. Mohou vás fascinovat staré tradiční tarotové balíčky jako Tarot de Marseille, Tarot Visconti. Nebo můžete dát přednost moderním tarotům.
– najděte velikost karet, která vám vyhovuje
To je hodně důležitá věc….Tarotové karty se totiž dodávají v různých velikostech. Musíte si vybrat velikost, která vám vyhovuje. Obří tarotové karty mohou být skvělé pro nějakou prezentaci, ale těžko se míchají a nejdou dobře držet v ruce. Pro vaše osobní výklady nebo čtení klientovi může být mnohem lepší klasická velikost karet (jako karty na kanastu nebo mariáš). A mini tarotové karty se zase spíš hodí do kabelky pro čtení tarotu na cestách. Pokud jsou karty příliš velké nebo příliš malé, mohou být pro vás pak vcelku nepohodlné.
– popřemýšlejte, jak chcete používat své tarotové karty
Přemýšlejte o tom, co s tarotem chcete absolvovat. Jestli se snažíte ve svém životě najít klid a mír, pak by pro vás mohl být Osho Zen Tarot super balíček. jestli se chcete se spojit se svou vnitřní bohyní, mhly by vám sedět tarotové mýtické balíčky Bohyně. Jestli se zajímáte o rituály a podobné praktiky, podívejte se na balíček Druidského tarotu.
Pak bude mnohom lehčí najít balíček, který je perfektní pro vaše osobní potřeby a přání. Určitě se časem dopracujete k tomu, že potřebujete nový tarotový balíček, abyste se někam posunuli.
A pokud jste profesionál a tarotový expert, určitě víte, že je nezbytností pořízení si několika různých tarotových balíčků v závislosti na tom, co nejlépe vyhovuje vašemu klientovi a momentální situaci.
Táňa
Objednávky, konzultace (karty, léčení a odblokování SRT)
služby osobně, mailem i telefonicky
objednávky denně 8-20hod tel. 607 99 22 99 i Whatsapp
Messenger fcb profil Táňa Labovská
Mail LabovskaTatana@seznam.cz
fcb Táňa Labovská

Horké letní chvilky z věštírny…

Horké letní chvilky z věštírny, aneb to nevymyslíš 😂
Dnešní telefonát:
“Dobrý den, to je paní Bobovská?”
Paní pokračuje, aniž by mě pustila ke slovu:
“Našla jsem si vás na internetu, že děláte černou magii a já bych potřebovala, abyste udělala černou magii na mojeho přítele, protože poslední dobou pořád vydělává peníze a nevěnuje se mi, tak aby žádné peníze neměl a nedařilo se mu”.
Paní odpovídám, že fakt mám asi jinou cílovou skupinu klientů a že její přání se může také otočit proti ní…
Co udělá taková žena, kdyby se fakt povedlo, co si přeje? Většinou s největší pravděpodobností svého partnera opustí, právě proto, že ty peníze nebude mít…
Někdy mi zůstává rozum stát nad tím, jak můžu přát někomu, koho miluji, něco zlého…nebo ho pak nemiluji a jsem s ním z jiných důvodů….
Takže, černou magii fakt nedělám, pomáhám těm, kteří jsou něčím takovým zasaženi, stojím na druhé straně barikády…
Táňa
Objednávky, konzultace (karty, léčení a odblokování SRT)
služby osobně, mailem i telefonicky
objednávky denně 8-20hod tel. 607 99 22 99 i Whatsapp
Messenger fcb profil Táňa Labovská
Mail LabovskaTatana@seznam.cz
fcb Táňa Labovská

Skřítek – Duch dvora – Dvorovoj

Dvorovoj (rusky Дворовой)

je slovanský duch dvora. Byl spojován s pozemkem usedlosti, chlévem pro dobytek a se stájemi. Dvorovoj je podobný domácímu duchu domovojovi, i když je méně dobrotivý. Dvorovoj byl považován za nebezpečnějšího než domovoj, protože mohl představovat hrozbu pro hospodářská zvířata, zejména pro zvířata s bílou srstí.
Také byl chápán jako jedno z divokých zvířat, která žila na dvoře vedle domácích zvířat. Jeho nejčastějšími “ztělesněními” byly lasička a nejedovatý (často bílý) had, kteří nacházeli úkryt pod verandou nebo v jiné části dvora. Ve Smolenské oblasti v Rusku byl dvorovoj vnímán jako had s hlavou kohouta a kohoutím “hřebínkem”. Ve Vladimirské oblasti v Rusku lidé zavěšovali na dvůr větev borovice nebo smrku s hustým jehličím jako “domeček” pro dvorova. Tomuto domku z větví se říkalo “matka”, “matošnik”, “maternik”, “čapka” (čepice) nebo “kurinaja lapa” (kuří noha).
Podle některých je důvodem, proč se dvorovoj může zdát nepřátelský vůči lidem, že jeho hlavním zaměstnáním je péče o domácí zvířata a ne o lidi. Zároveň se dvorovoj nechová ke všem zvířatům stejně. “Přátelit” se s ním může pouze pes a kozel. Ptáci jsou mimo jeho dosah a nepodléhají jeho moci. Pokud se mu však nějaké zvíře nelíbí (obvykle zvíře určité barvy), každou noc ho trápí. Občas také splétá koňům hřívy.
Aby zlého dvorovoje zastrašili, zavěšují někteří statkáři ke stropu stodoly mrtvou straku, protože se věří, že dvorovoj tohoto ptáka nesnáší. Toto kouzlo nicméně funguje jen dočasně – není dobré dlouho uchovávat ve stodole mrtvé ptáky! Nejlepším způsobem, jak dvorovoje uklidnit, bylo vyhýbat se chovu zvířat barvy, kterou dvorovoj “neměl rád”, nejčastěji bílých koček, bílých psů a světle šedých a bílých koní.

Závislost na věštění?

Závislost na věštění?
Včera jsem narazila ve spřátelené skupině na  fcb na rozhovory o tom, zda může na předpovědích, výkladech karet, horoskopech, I tingu, apod., vzniknout závislost a jestli jsme se s někým takovým setkali a jak to s věštěním vlastně máme my, profesionálové….
Můžu napsat, že ani ve svém soukromém, ani profesním životě, jsem se s nějakým úplným závislákem, který by, než někomu otevře dveře, si vykládal karty nebo volal při každé prkotině své věštkyni, nesetkala. Když cítím, že je klient v nějakém složitém období, je jasné že pomohu nebo se asi budeme vidět nebo slyšet častěji…Určitě se pak lidé přijdou zeptat při těžkých životních situacích, ale dost často pozdě…Den před rozvodem už nikomu asi neporadím jak udržet vztah a to samé s exekucí, která už ťuká na dveře…
No a jak to máme my, věštci s předpověďmi sami pro sebe?
Každé ráno (tedy když stíhám :-)) si vezmu dvě tarotové karty, abych viděla, jaký je den přede mnou. Někdy i karty na vykuřovadla, jaká mám použít (Thomas Kinkele – Duchové rostlin).
Když nerozumím nějaké situaci, která se stala a nemám do ní vhled, ptám se I tingu.
V širší rodině se mne ptají jen při závažných situacích, kdy se musí rozhodnout, stalo se něco zvláštního, atd… nebo když se jim zdají zvláštní sny, apod.
vaše Táňa
Objednávky, konzultace (karty, léčení a odblokování SRT)
služby osobně, mailem i telefonicky
objednávky denně 8-20hod tel. 607 99 22 99 i Whatsapp
Messenger fcb profil Táňa Labovská
Mail LabovskaTatana@seznam.cz

Magické otázky

Magické otázky

Magické otázky…
Známý psychoterapeut Frederick Perls napsal, že existují tři otázky, které vyléčí téměř každý duševní problém, jestliže se kladou dost dlouho.
Tyto zázračné otázky znějí:
Co děláš?
Co cítíš?
Co chceš?
Jestliže by někdo chtěl postupovat rychleji, může přidat ještě další dvě „nepovinné“
otázky:
Čemu se vyhýbáš?
Co očekáváš?