Archiv pro rubriku: Energie kamenů

Energie kamenů

Lepidolit

Lepidolit
Lepidolit je kámen vhodný na zklidnění nervů, k odbourání stresu a depresí. Uklidňující energie, které tiší vztek, hněv a další negativní emoce, obsedantní myšlenky, panické ataky. Pomáhá při vyčerpání. Odstraňuje bloky a jejich příčiny. Odstraňuje nespavost a zahání noční můry. Léčí negativní emoce a zraněné city, psychické bolesti. Posiluje imunitu. Odbourává elektromagnetický smog.
Největší naleziště lepidolitu jsou v Sasku, na Urale a v USA. V Čechách se nachází v okolí Rožné a Dobré Vody.
Táňa

Antofylit

Antofylit

Antofylit je jedním z ochranných kamenů. Ložiska se nejvíc nacházejí v USA a severských zemích. Jeho energie pomáhá k tomu, abychom se cítili bezpečněji, pohodlněji, chrání, ponejvíce prý proti závisti, křivdám, nenávisti, nepřátelům. Pomůže nám být uvědomělejší a otevřenější k událostem kolem nás a také mít dobré nápady, jak věci urovnat.  Zvyšuje osobní sílu člověka a posiluje intuici. Při meditacích pomáhá spustit proces objevování své síly, energie a pochopit, co je pro nás důležité. Prospěšný je i u lidí, kteří trpí nízkým sebevědomím, kteří si s jeho energií dokáží víc uvědomit, kdo skutečně jsou. Jeho energie uzemňuje – pomáhá být víc realistou. Zvyšuje chuť něčeho v životě dosáhnout, ambice, rychlé myšlení i intuici. Údajně pomáhá spisovatelům lépe se vyjádřit. Po zdravotní stránce působí léčivě na oblast tenkého i tlustého střeva a pohlavních orgánů. U problémů s trávením pomáhá lépe zpracovat a vstřebat živiny. Kámen si musíme koupit sami, nelze nikomu darovat.

Táňa

Zelený zirkon

Zelený zirkon
Zirkon je v našich podmínkách neprávem opomíjený kámen. Už od starověku se o zirkonu tradovaly legendy, ve středověku obdivovali jeho krásu a přikládali velký význam jeho jedinečným zázračným vlastnostem. V Africe a Asii se dnes těží kameny zlatohnědé, načervenalé a žlutozelené barvy. Ložiska zirkonu se nacházejí také v Austrálii, Brazílii, Kanadě a Rusku. Ceněny jsou zirkony modré, které se ale získávají přepalováním kamene. Nejcennější jsou bílé zirkony, které jsou nejméně rozšířené, často se dají zaměnit za diamant. Zirkony jakékoli barvy pomáhají posílit imunitu, zbavit se nachlazení a ochraňují proti srdečnímu selhání. Zelená odrůda pomáhá při duševních chorobách a nervových poruchách. Uklidňuje, přináší víru v příznivý vývoj událostí, zmírňuje úzkost a rozrušení. Zelený zirkon zlepšuje vidění, léčí plicní onemocnění a zmírňuje alergie.
Táňa

Padparadža (Oranžový safír)

Padparadža (Safír oranžový – korund)
Safíru padparadža se odjakživa připisují magické vlastnosti. Hlavní oblastí jeho působení jsou milostné city. V amuletu kámen chrání před černomagickými kouzly lásky a zároveň obdaruje majitele energií, která může v dobrém přilákat jakoukoli osobu. S jeho pomocí můžete rozeznat své skutečné pocity, poznat lež a chránit se tak před chybami. Pomůže manželským párům posílit vztahy, vnést do nich harmonii a teplo.
Šperky a amulety s kamenem padparadža přispívají k rozvoji ctižádosti, důstojnosti a hledání spolehlivých přátel. S jeho pomocí se můžete dostat k mnoha tajemstvím a rozšířit si vlastní obzory.
Padparadža je nejsilnějším ochráncem před intrikami závistivých lidí a těch, kdo chtějí ublížit, poškodit, před uhranutím a zlými úmysly. Vzbuzuje důvěru, pomáhá překonávat fóbie a strachy. Kámen dělá svého majitele atraktivnějším, laskavějším, povzbuzuje k otevřenější komunikaci s ostatními, podporuje ambice.
Kámen je považován za talisman kreativních lidí. Je schopný probudit skryté talenty, rozvíjet představivost, přitahuje nové myšlenky a nápady.
Největší naleziště jsou na Srí Lance, slovo padparadža je složeno ze slov lotos a radža, takže doslovný překlad by byl lotosový princ. Padparadža je jeden z nejkrásnějších šperkových kamenů vůbec. Podle toho se pohybuje i jeho cena. údajně nebyl nalezen kámen větší než 2 karáty.
Táňa

Almandin

Almandin
Almandin je druh granátu, jeho barva jde od třešňově červené (nejcennější po černou). Těží hlavně v Indii, na Srí Lance a na Madagaskaru, ložiska jsou i ve Finsku a Mongolsku. Pokud chcete zjistit, zda je před vámi přírodní almandin nebo falešný, pak vězte, že granáty jsou pyroelektrika. Při zahřívání třením, například o látku, kámen začne přitahovat malé lehké předměty, jako je prach. Almandin je považován za kámen vášně, emocí a tužeb. Aktivuje vitální energii člověka, dodává inspiraci a sílu k realizaci i obtížných cílů. Kromě toho jeho energie uklidňuje výbuchy hněvu, dělá člověka veselého a příjemného. Vzbuzuje optimismus, pomáhá přitáhnout nové potřebné kontakty. Věří se, že šperky s almandinem by měli nosit ti lidé, kteří nemohou vydržet osamělost a neustále přicházejí pozdě.
Táňa

Anglesit

Anglesit

 

citlivost, jemnost, relaxace a něha…to je vyzařování anglesitu. Jestli chcete zlepšit meditaci a podporovat vnitřní harmonii, klid, použijte tento krystal.. Kámen usnadňuje kontakt s těmi, kteří jsou již na druhém břehu, nebo tam právě odchází….

Energie krystalu nám pomáhá uzemnit se během styku s bytostmi z jiných světů, než je pozemská rovina… Jeho laskavá energie umožňuje otevřeně mluviti s ostatními (i materialisty) o duchovních záležitostech… Pomáhá přitáhnout dobré sny, nebo zlepšuje vědomé snění.  Protože obsahuje olovo, budeme opatrní při práci s ním (mýt ruce) a určitě by si s ním neměly hrát malé děti a jistojistě z něj nejde dělat léčivá voda…

Táňa

Danburit

Danburit
Danburit je silně duchovní kámen, který přenáší čisté vibrace a pracuje na vlně srdeční energie. Aktivuje jak intelektuální schopnosti, tak i vyšší vědomí, protože napojuje nositele na Zdroj. O danburitu můžete někdy slyšet v souvislosti s buddhismem, jeho krystaly přinášejí osvícení a duchovní jas. Svému nositeli uhlazuje cestu směřující do budoucnosti. Nošení danburitu udržuje spojení s vyšší moudrostí. Když tento krystal použijete při meditaci, uvede vás do vyššího stavu vědomí a pomůže vám navázat kontakt s vnitřním průvodcem. Danburit svému majiteli velmi pomáhá zvládat hluboké zásadní změny a dodává schopnost nechat minulost minulostí. Dokáže pročišťovat karmu, odhalovat psychická znečištění a umravňuje, pomáhá v další cestě. Usnadňuje duši, aby se vydala novým směrem. Pokud krystal umístíte k lůžku umírajícího, bude ho provázet. V duchovní rovině danburit posiluje činnost třetího oka, korunní i vyšší korunní čakry a otevírá je. Vyrovnává srdeční čakru s vyššími čakrami a pročišťuje auru. Přináší průzračné, jasně srozumitelné sny. Pokud jde o duševní život, potlačuje danburit projevy zbytečné rebelie a vnáší do duše trpělivost klid a mír. Danburit je velice účinný léčivý kámen. Uzdravuje alergie a chronické potíže. Současně má silný detoxikační účinek. Blahodárně působí na játra a močový měchýř. Pokud je to zapotřebí, pomáhá regulovat tělesnou hmotnost. Příznivě působí na činnost svalů a motoriky u starších lidí. Při léčení položte krystal na potřebné místo, zejména na srdce. Nebo zasuňte pod polštář, čímž vyvoláte klidné a srozumitelné sny.
Táňa

Lapis lazuli

Lapis lazuli

Kámen Starého Egypta, lapis…Na šperky je zpracováván od nepaměti, vyráběly se z něj kromě šperků také amulety, sošky, pečetidla. Tento kámen symbolizoval moc a bohatství. Prášek z lapisu spolu s voskem a olejem se používal jako barvivo – ultramarin a jako líčidlo např. ve Starém Egyptě. Dnes se cení jako kámen moudrosti, přátelství a lásky, ochrany.
Tento kámen se vztahuje už svou barvou k duchovnu, je to kámen meditací a kontemplací. Probouzí v nás bezvýhradnou lásku, otevírá v nás větší možnosti k pochopení zákonů Vesmíru. Dokáže probudit vnitřní vhledy a pomáhá nás napojit na Zdroj a důvěru nechat se vést, mít při tom pocity jistoty a bezpečí. Položený na třetí oko dokáže napojovat na vědění našich předků. Umí uklidnit strachy a nejistoty. Je to prostě moudrý kámen, který vyzařuje důstojnost. Je to kámen králů a vládců, stejně tak královská bývá jeho cena, pokud je pravý. Podporuje otevřenost, zdravý rozum a umění prosadit sebe i vlastní názory.Tento kámen a jeho vyzařování podporuje partnerskou věrnost, dokáže nám pomoci i najít přátele, kteří budou dobří a věrní. Pro tyto účely by se měl nosit kámen na těle a hlavně jako náhrdelník. Často bývají na lapisu zlaté pyritové vrostlice(viz obrázek), které mu dávají ještě větší kouzlo. Upíři ho údajně používají, aby mohli vydržet na denním světle.
Kámen reguluje krevní oběh, mírní otoky a křeče, má vliv na správné fungování štítné žlázy a brzlíku. Zmírňuje teploty, záněty průdušek, vyrovnává krevní tlak a dobře působí proti bolestem hlavy ze stresu a nervozity, je prevencí proti rakovině, infarktu a mrtvici.
Lapis lazuli čistíme velmi často, pod tekoucí vodou a nabíjíme jen krátce na přímém slunci…

Táňa

Sugilit

Sugilit

Zlepšení koncentrace, meditace, čestnost, mravnost, pokora. Uklidnění neustále pobíhající mysli. Poznání, že jsme jen zrnko písku, kapka v moři v Božím plánu. Zmírnění žalu, krizí konfliktů. Léčení, zmírnění duševních potíží, krizí, chorob. Tlumí epilepsii, obsese. Pomáhá svou energií lidem závislým na drogách nebo alkoholu. Kámen se jmenuje sugilit…

Táňa

Stříbro

Stříbro

Potřebujete udržet správný chod životních funkcí, správný chod orgánů v těle, v oslabení zaktivovat duševní a fyzickou energii? Podpořit meditace, fantazii, cílevědomost? Utišit rozčilení, záchvaty hněvu, pocity viny a lítosti? Pochopit naše životní poslání? Najít vnitřní klid? Noste stříbro…

Táňa