Novoroční rituál

Novoroční rituál

Přátelé, tady je můj novoroční

Rituál na splnění přání:

Potřebujeme:

jednu zelenou svíčku (kdo do zítřka nesežene zelenou, použije univerzální bílou, ale je to asi takové, jak když děláte čínu a nemáte sojovou omáčku a použijete místo toho alespoň Maggi), kousek bílého papíru a zelenou propisku nebo fixku (ne aby měla propiska jen na povrchu zelenou barvu, ale se zelenou náplní). Protože chápu, že ne všichni bydlíme ve městě a máme hned přístup k obchodu a svíčkám, když použijete náhradní bílou svíčku, zkuste do ní alespoň něčím ostrým vyrýt svůj monogram. Svíčky v kelímku raději nepoužívejte vůbec. Svíčka může být kulatá, hranatá, i různě tvarovaná. Ideální je ale klasická válcová.

V pravé poledne na Nový rok (1.1.) napište na bílý papírek stručně svoje největší přání (podotýkám, že se přání musí týkat vás, nemůžete psát přání za někoho jiného).

Pište v přítomném čase, jako kdyby se vám věc už vyplnila – příklad – Jsem bohatá, jsem šťastně vdaná, úplně zdravá, atd…Pište jasně a stručně. Snažte se přesně napsat, co chcete – třeba: „Bydlím v Praze“, „Mám chatu na Šumavě“, „Vyhrávám ve Sportce“, atd.
Ve větě by neměl být zápor – tedy slova jako nemám, nejsem, nebudu, atd., také vynechte slovo prosím. Pište o sobě v přítomném čase, jako kdyby se vám přání už splnilo.
Buďte úplně soustředění jen na to, co v tu chvíli píšete. Nepřemýšlejte o ničem jiném a neměl by vás v tu chvíli nikdo a nic rušit (jestli jste hodně vytížení, radím vypnout na tu čtvrthodinku i telefon). Pak papírek přeložte, poskládejte a dejte ho pod svícen (talířek, prostě pod to, na čem svíčka stojí) ve kterém je zelená svíčka, kterou hned po tom zapálíte a necháte hořet ideálně 10-15 minut). Každý další den můžete svíčku na chvíli zapálit a až dohoří, mělo by se vaše přání začít plnit…
Ve chvíli, kdy je přání splněno, by bylo dobré nahlas „nahoru“ poděkovat a papírek by měl být rituálně zničen, tzn. někam zakopán nebo vhozen do tekoucí vody (řeka, potok, atd.), určitě ho nemůžete hodit do odpadkového koše, tříděného odpadu, ani spálit.
Nepoužívejte na rituál parfemované, vícebarevné nebo gelové svíčky, ani čajové svíčky v kelímku a už vůbec ne svíčky určené na hřbitov.

Táňa Labovská Věštírna Pythia